Арена

Дружині блоґера, який отримав поранення від терористів “ДНР”, відмовили в українському громадянстві

Дружині блоґера й журналіста Миколи Малухи Державна міґраційна служба України відмовила в українському громадянстві. Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Facebook. У дружини дід є українцем, який народився у м. Брянка, Луганської области (наразі це окупована територія). Це одна з підстав для отримання громадянства і за процедурою одна із найшвидших. А відмовили тому, що свідоцтва про народження діда немає в їхніх реєстрах. Зрозуміло, що через окупацію перевірити неможливо.

“Міґраційна служба відправила в РАГС. В РАГС подивилися з великими очима і сказали, що це треба робити через суд, – пише Малуха. – По термінах не відомо, коли це питання вирішиться + треба витрати на адвоката, який цим займається. Будемо тепер пробувати подавати громадянство через наш шлюб. Але там є купа гемору. Наприклад, одна знайома дружини вже 2,5 роки так робить громадянство і якщо у вас немає “знайомих” у міграційній службі, то будеш довго чекати паспорт.

Загалом цікава ситуація для країни, звідки мільйонами валять громадяни жити в инші країни, а тут людина хоче отримати громадянство, яка сама подарувала 3-х громадян України (чого не роблять 96,5% сімей) та хоче піти працювати вчителем у школу… Супер. В мене зла не вистачає на цю дебільну систему”.

Нагадаємо, що Микола Малуха до 2014 року мешкав у Донецьку. 27 травня 2014 року під час затримання бойовиками “ДНР” отримав поранення кулею зі зміщеним центром тяжіння.

Раніше президент Володимир Зеленський спростив отримання українського громадянства для громадян Росії, які зазнали переслідувань за політичні переконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *