Арена

Перед телевізійними ефірами зі “слугами” роботи завжди багато – політтехнолог

Депутатів від “Слуги народу” до ефірів готує політтехнолог Михайло Подоляк, який є антикризовим консультантом Єрмака.

Про це сам Подоляк розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Воно випливає повністю з тієї функції, яку я повинен виконувати. Ця функція називається “модерація”. Це не функція начальника, який сидить і говорить “іди зроби”. Модерація – значить самому отримати все звідусіль, усю інформацію – негативну, позитивну – потім цю інформацію продумати, напрацювати тези – “темники” їх люблять називати. Писати громіздкі речі, які ніхто читати не буде – так ніхто не робить. Робиться 3-4 тези – пишеш у телефоні і кидаєш людям.

Якщо ти бачиш, що людина не потягне обговорення про енергетику, про конфлікт двох олігархів із державою – як ти її пошлеш? Щоб що? Щоб вона про собак сказала: продавайте собак і платіть за електроенергію або за що там платити треба?”, – розповідає політтехнолог.

Він натякнув, що на “новий сезон” він планує сформувати “пули депутатів, які повинні ходити на ті чи інші канали”, щоб журналісти отримували тих спікерів, які підходять для їхньої аудиторії.

Подоляк збирається підібрати різних спікерів для різних каналів, тому що нинішня ситуація йому не сподобалася, бо депутати “навіть медійну відповідальність не готові нести”.

На запитання, чи допомагає він Ірині Верещук, Подоляк замислився і відповів: “Зараз є виборча кампанія, ні. А загалом – так. Але я в виборчу кампанію не втручаюся”. Він у принципі запевнив, що не готує “слуг народу” до місцевих виборів.

Щодо Миколи Тищенка Подоляк узагалі відповів: “Він же у нас не був спікером, який повинен коментувати глобальні теми”. Те, що Тищенко – кум Єрмака, за словами Подоляка, його як консультанта не стосується: “Тут не можна попросити”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *