Арена

Британці активно курирують український кейс: їм залишилося замінити Зеленського й почати війну з Росією

Британцям залишилося замінити Зеленського і почати війну з Росією.

Не секрет, що основне керівництво українським кейсом серед західних країн взяла на себе Британія. Численні зустрічі Бориса Джонсона з президентом Зеленським, найтепліші обійми і найпродуктивніші переговори. Крім того, який іще начальник розвідки викликає на килим президента иншої країни? Жоден, окрім Британії, де шеф Мі-6 Річард Мур викликав до себе в офіс президента Зеленського, – пише на blogs.korrespondent.net політолог-міжнародник Микита Варламов.

Інформація про це потрапила до ЗМІ випадково, кажуть навіть, що витік організували американці, незадоволені тим, що Зеленський йде з-під їхнього крила.

Але, як би там не було – факт очевидний – Зеленський щільно не спілкується ні з Меркель, ні з Макроном, ні з Байденом. Зате з британцями і Ердоґаном – чи не в ясна цілується.

Здавалося б, а при чому тут Ердоґан? А річ у тому, що шеф Мі-6 раніше був послом у Туреччині і в нього тісні зв’язки з Ердоґаном. І він є одним з авторів ідеї – використовувати Туреччину в якості важеля тиску на Україну в конфлікті з Росією.

Британцям дуже потрібен новий військовий конфлікт на сході України, для продовження політики санкцій проти Росії, зокрема, щоб не добудувати «Північний потік -2». Туреччина їм у цьому помічник – адже так вони захищають свій «Турецький потік».

Справа за малим – відправити Зеленського на війну.

А чи не Зеленського, а когось догідливішого. Принаймні, в його оточенні повно яструбів, які готові почати бойові дії в будь-яку мить для «швидкої і переможної» ходи в бік Донецька і Луганська.

Той же Порошенко і Турчинов – завжди готові зі своєю антиросійською риторикою. Тож, на жаль, судячи з усього, війна на сході – справа швидка. Як тільки захід знайде поміркованого генерала, який буде готовий узяти владу в свої руки, так відразу і почнеться.

Надзвичайний стан в Україні і так де-факто вже ввели. Майже вся країна перебуває в «червоній» карантинній зоні, рух поїздів між областями обмежено. Тож, особливих протестів – не очікується.

Будемо спостерігати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *