Арена

Рашистський терорист готував теракт у Парижі

Рашистський військовий готувався підірвати маґазин у Парижі за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Про це пише французька газета Le Monde.

За даними видання, затриманий 26-річний росіянин на ім’я Максим є вихідцем з Донбасу і має московитський та український паспорти, а також два роки воював на сході України на боці рашистських окупантів.

Як з’ясували французькі слідчі, підозрюваний планував встановити саморобний вибуховий пристрій рано-вранці, до відкриття маґазину.

На думку слідства, у такий спосіб він хотів уникнути людських жертв.

Правоохоронці також вивчили листування московита в месенджерах і підтверджують версію про сплановану з-за кордону операцію. Французькі органи безпеки пов’язують цю спробу теракту з кампанією Росії щодо «дестабілізації» Європи.

Чоловіка затримали в одному з паризьких шпиталів 3 червня. Туди він потрапив з уламковими пораненнями верхньої частини тіла, голови та обличчя.

Цих поранень підозрюваний зазнав під час випадкового підриву вибухового пристрою у номері готелю неподалік паризького летовища «Шарль де Голль».

Затриманий спочатку заперечував будь-які плани щодо підготовки теракту.

Проте, обшукавши його номер у готелі, слідчі знайшли підроблені документи, матеріали для виготовлення вибухових пристроїв, сліди аміачної селітри та мобільні телефони, за допомогою яких терорист спілкувався зі своїми кураторами за межами Франції.

Відомо, що він прибув до країни за кілька днів до затримання та придбав усі необхідні матеріали на місці.

Активізація рашистської аґентури у Франції може бути пов’язана також із планами французького уряду посилити військову допомогу Україні.

Ілюстративна світлина: Eric Gaillard/Reuters

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *