Арена

Герой України вимагає, щоб в обмінах військовополоненими були не зрадники, а бійці “Азову”

Герой України закликав українську владу повертати додому відданих країні азовців, а не колаборантів та зрадників, які дотичні до катування наших бійців.

У неділю, 28 липня, на Майдані Незалежності відбувся захід на знак вшанування памʼяті загиблих українських військових в колонії в тимчасово окупованій Оленівці, що на Донеччині.

До заходу долучились сотні військових, зокрема, й з батальйону «Азов». Герой України, заступник командира 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ Святослав Паламар «Калина» звернувся до держави та закликав посадовців робити все від себе можливе, аби повернути з полону азовців.

«Ми наполягаємо та вимагаємо від керівництва нашої держави, щоби в наступних обмінах були військовослужбовці «Азову». Друге, повертати у першу чергу всіх поранених, зокрема, і поранених під час теракту в Оленівці. Третє, затвердити на державному рівні 29 липня — День памʼяті захисників, які загинули в полоні.

На завершення, запамʼятайте, якщо й надалі в обмінах будуть зрадники та колаборанти — не очікуйте на подвиг наших воїнів!» — сказав «Калина».

Як відомо, трагедія в Оленівці сталась у ніч на 29 липня 2022 року. Тоді на території колишньої Волноваської виправної колонії № 120, де утримували захисників «Азовсталі», пролунав потужний вибух. У результаті загинуло щонайменше 53 полонених, а ще понад 130 військових отримали поранення.

Рашисти заперечували теракт, мовляв, туди HIMARS українців влучив. Одразу після цинічної заяви вони виклали жахливі кадри трагедії — розкидані частини тіл, окривавлену територію колонії…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *