Арена

Представники Волині зустрілися з депутатами шведського парламенту

Представники Шацької громади (Волинська область) у ході своєї недавньої поїздки до Швеції відвідали Риксдаґ, де зустрілися з депутатами парламенту Кароліною Хьоґструм (Caroline Högström) і Ґуставом Ґьотберґом (Gustaf Göthberg).

Про це спікер шацької делегації Катерина Коверзнєва повідомила в Facebook, інформує онлайн-газета “ПолітАрена”.

Голова делегації, заступниця Шацького селищного голови Людмила Єрофеєва обговорила з членом комітету Риксдаґу з питань оборони Ґуставом Ґьотберґом гуманітарні питання, з якими стикаються українці під час війни. Шведський депутат з часу повномасштабного вторгнення вже неодноразово відвідував Україну, тому знає про стан справ в Україні з власного досвіду.

Поїздка представників місцевого самоврядування громади з Волині до Швеції стала можливою завдяки ментору делегації Марії Тищенко, яка спільно зі шведським муніципалітетом у Вестеросі (Västerås) напрацювали проєкт у сфері захисту прав дитини в рамцях Програми муніципального партнерства, фінансованої Шведським міжнародним центром місцевої демократії (ICLD).

Також українська делегація взяла участь у Маніфестації на підтримку України в місті Вестерос.

Як повідомляє муніципальний портал Vasteras.se, Вестерос і Шацьк співпрацюють у рамцях проєкту «Діти за краще майбутнє», попереднього дослідження, де увага зосереджена на правах дітей, захисті від насильства та реабілітації дітей, які постраждали від жахів війни.

Вестерос і Шацьк також беруть участь у мережі ICLD за стійкість до демократії разом із 22 іншими муніципалітетами України та Швеції. Мережа, яка також фінансується ICLD, є частиною довгострокової роботи Швеції з підтримки демократичної реконструкції України та майбутньої стійкості Швеції та України.

«Місто Вестерос у партнерстві з Україною висвітлює права дітей і стійкість до демократії. Спільними зусиллями ми показуємо, що навіть у найтемніші моменти є надія на краще майбутнє. Разом ми працюємо, щоб кожна дитина могла рости у світі, де поважають її права і де сильні демократичні цінності», – заявила стратег із прав дитини та демократії у місті Вестерос Марія Шіллачі (Maria Schillaci).

«Ми можемо обмінюватися досвідом про те, як суспільства функціонують під час конфлікту, кризи та миру», – додає міжнародний стратег у місті Вестерос Шарлотта Філлінґ (Charlotta Filling).

Людмила Єрофеєва мала продуктивну ознайомчу зустріч із головою міської ради Вестероса Стаффаном Янссоном (Staffan Jansson), під час якої було домовлено про хід подальшої співпраці між органами місцевого самоврядування Швеції та України.

Для довідки: Риксдаґ (Sveriges riksdag) — вищий законодавчий орган Швеції, однопалатний. З 1971 року складається з 349 депутатів, що обираються громадянами Швеції на 4 роки за пропорційною системою представництва.

Вестерос — місто в центральній Швеції, адміністративний центр Вестманланду. Розташоване на березі озера Меларен. Вестерос є п’ятим містом Швеції за кількістю населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *