Арена

До діяльности ексімперіаліста й друга одіозних кремлівських олігархів начебто прикуті погляди громадськости світового масштабу

Басманний районний суд Москви заочно засудив продюсера Олександра Роднянського до 8 років і 6 місяців колонії через чотири антивоєнні публікації; також йому “заборонили протягом 4 років писати в інтернеті”. Про це пишуть московитські ЗМІ.

Роднянського визнали винним у справі про розповсюдження воєнних “фейків” із мотивів політичної ненависти. Судовий процес відбувався заочно. Держобвинувачення просило призначити продюсеру 9,5 років колонії.

У дебатах адвокат Іріна Нікуліна просила виправдати свого підзахисного: “Мій підзахисний – це абсолютно незвичайна людина. До його діяльности прикуті погляди громадськости світового масштабу. Зараз у нас такі часи, що під суд потрапляють найкращі люди, найкращі уми. З правильними поглядами, з тверезими думками”.

Нікуліна також зазначила, що Роднянського ніхто не сповіщав про кримінальну справу і не намагався з’ясувати його стосунок до справи, хоча слідчий точно знав, що у справу вступила адвокат. На клопотання захисту слідчий відповідав спробою замінити її на адвоката за призначенням.

Московитське слідство взяло за основу публікації Роднянського в інстаґрамі від 11 березня 2022 року про рашистську атаку по пологовому будинку в Маріуполі, від 16 березня 2022 року про вбивства московитами мирних жителів в Україні, а також пост про атаки рашистської армії по цивільних цілях у Києві, Дніпрі та Запоріжжі, який Роднянський написав 10 жовтня 2023 року і продублював у своєму телеграм-каналі.

Олександр Роднянський – громадянин України, народився в Києві, працював у сфері пропаґандистсько-імперського кіно в Московії. Після втечі до України він неодноразово висловлювався проти вторгнення Московії. Наприкінці жовтня 2022 року Мін’юст московитів оголосив його “іноземним аґентом”. У середині травня 2023 року суд у Москві заочно заарештував продюсера, до цього про справу проти нього нічого не було відомо.

Нагадаємо, що Олександр Роднянський-старший зафільмував сповнені ностальгії та тенденційні документальні картини “Прощавай, СРСР. Фільм I. Особистий”, “Прощавай, СРСР. Фільм II”. Він створив 1995 року перший незалежний україномовний телеканал “1+1”.

2002 року він прийняв запрошення акціонерів каналу СТС переїхати до Москви і очолити телеканал. З 2004 року Роднянський очолив увесь телевізійний холдинґ “СТС Медіа”.

Під керівництвом Роднянського до 2006 року, за даними TNS/Gallup Media, середня частка СТС становила 10,2%. Успіх каналу принесли серіали “Бідна Настя”, “Не народжуйся красивою” та “Моя прекрасна няня”, які зробили його найголовнішим розважальним каналом країни-аґресора. Роднянський відомий як продюсер відверто пропаґандистських, ксенофобських і сексистських телесеріалів та фільмів: “9 рота”, “Біла гвардія”, “Ранетки”, “Моя прекрасна няня”, “Сталінґрад” і т. д., на яких виховувалися рашисти, котрі прийшли вбивати та ґвалтувати на українські землі.

До речі, долучити одіозного рашистського олігарха Романа Абрамовича до перемовин між Україною та московитами в лютому 2022 року запропонував продюсер Олександр Роднянський. Про це він сам зізнався в інтервʼю московитській журналістці Ірині Шихман.

За словами Роднянського, який тривалий час працював на московитів, щодо Абрамовича він спілкувався з керівником Офісу президента України Андрія Єрмака.

“Я розмовляв багато разів з моїми українськими друзями та політиками, і вони говорили про необхідність знайти когось, хто міг би стати повноцінним посередником, тому що їм здавалося, що посередники, призначені Кремлем, не доносять, не справляються, не формулюють, що вони говорять. Я на це завжди відповідав, що не знаю кремлівських політиків загалом […], але я знаю практично всіх російських великих бізнесменів. І я сказав, що найкраща людина, яку я знаю — Роман Аркадійович Абрамович”, — сказав Роднянський.

28 лютого 2022 року Sky News повідомив, що Роман Абрамович прибув у Білорусь, щоб допомогти ватажку рашистів та владі України домовитися під час переговорів, які розпочалися того дня. Телеканал також зауважував, що до залучення Абрамовича причетний Роднянський. У серпні московитське видання РБК написало, що Олександр Роднянський позбувся свого бізнесу в Московії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *