Арена

Зеленський ігнорує свої президентські обов’язки – ЗМІ

За даними джерел у команді президента, Володимир Зеленський не планує підписувати ухвалений у липні закон, який скасовує переведення годинників.

Про це пише BBC з посиланням на власні джерела в оточенні керівника держави.

Йдеться про ініційований головою Верховної ради Русланом Стефанчуком закон про обчислення часу в Україні №4201, який скасовує сезонне переведення годинників. Депутати підтримали його у другому читанні 16 липня. Документ підписав голова Верховної ради. 21 серпня його направили на підпис президенту. Однак Зеленський його досі не підписав.

Відповідно до ухваленого парламентом закону, в останню неділю жовтня Україна має востаннє перейти на зимовий час. Після цього в Україні мав би залишитися зимовий час.

Як повідомив ВВС Україна співрозмовник у президентській команді, цей закон не підпишуть. При цьому для ветування закону строки вже минули.

“Не планує президент підписувати”, — сказав співрозмовник журналістів в ОПУ.

Інший співрозмовник у президентській фракції також сказав, що підпису не буде.

“Спікер це протис, це його ідея, тому щоб його не ображати, вето не буде, але і підпису не буде”, — сказав співрозмовник в Раді.

За його словами, все проаналізували й побачили мінуси для економіки. Також співрозмовник додав, що врахували й петиції проти цієї законодавчої ініціативи, з якими виступали українці.

У ніч проти неділі, 27 жовтня, Україна переходить на зимовий час, тобто переводить стрілки годинників на годину назад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *